Anna Mölsä - 2010: Valencian teknillinen yliopisto, Espanja

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Anna Mölsä
Koulu
Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu
Matkakohde
Valencian teknillinen yliopisto, Espanja
Aika
18.01.2010 - 21.06.2010
Vaihto-ohjelma
Erasmus


Olin vaihto-opiskelussa Espanjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Valenciassa. Espanja on suuri maa, joten luonto, ihmiset, kieli ja perinteet vaihtelevat suuresti sen mukaan, missä ollaan.

Vaihtokohteeni oli Valencia, joka on monipuolinen merenranta kaupunki.  Löytyy kaunis vanha kaupunki sekä modernimpi puoli ”Ciudad de las Artes y Ciencias”, jossa on Euroopan suurin akvaario, tiede – ja taidemuseot ja elokuvateatteri.

Yliopisto on suuri, opiskelualoja löytyy lattiasta kattoon ja itse en edes ymmärtänyt monien alojen yhteyttä tekniikkaan. Kampuksella on kahviloita, ravintoloita, viheralueita, tenniskentät, badel-kentät, futiskentät, uimahalli yms. Espanjalaiset tuntuvat monesti viettävän koululla koko päivän ja opiskelevat paljon, joka on ymmärrettävää, koska yliopisto tuntui todella korkeatasoiselta.

Valitsin lähinnä viidennen vuoden opiskelijoille tarkoitettuja kursseja. Kurssit olivat pääsääntöisesti espanjaksi. Kurssit tuntuivat todella vaikeilta ja varmasti vieras kieli toi lisähaastetta, olin kuitenkin opiskellut vain 2,5 vuotta ennen vaihtoon lähtöä. Jokaiseen kurssiin tuntui kuuluvan paljon harjoituksia, joissa oli läsnäolopakko.  Harjoituksia tehtiin laboratorioissa pienissä ryhmissä, samoin luennointi tapahtui pienissä luokissa. Opinnot vaihtelevat kuitenkin suuresti osastoittain, osalla oli paljon ryhmätöitä ja todella helppoja kursseja, joka tietenkin itsestä tuntui melko epäreilulta. Osastot ovat tavallaan omia koulujaan, itse opiskelin ETSII:ssä eli Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales.

Vaihto-opiskelu kannattaa aina, taskuun jää rutkasti hienoja muistoja ja kavereita ympäri maapallon. Espanjan kieli on siitä mukava, että sitä pystyy puhumaan melko vähäisenkin opiskelun jälkeen. Jos ennen vaihtoon lähtöä on jonkunlainen sanavarasto ja tieto kieliopista, niin puolen vuoden jälkeen pystyy käymään jo hitaita keskusteluja sujuvasti.
 
Helsingissä, 20.8.2010

Allekirjoitus:
Anna Mölsä
Opiskelija, Tekniikan ylioppilas