Anni Voutilainen - 2013: Danmarks Tekniske Universitet, Tanska

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Anni Voutilainen
Koulu
Aalto-yliopisto
Matkakohde
Danmarks Tekniske Universitet, Tanska
Aika
24.08.2012 - 31.01.2013
Vaihto-ohjelma


Vietin syyslukukauden 2012 Tanskassa, Kööpenhaminan teknillisessä yliopistossa DTU:ssa. Valitsin vaihtokohteekseni Kööpenhaminan, koska opiskelen Aallossa vesi- ja ympäristötekniikkaa ja DTU oli yksi vesiopiskelijoille suositelluista yliopistoista. Lisäksi en ollut aiemmin käynyt Tanskassa.  Valinta osoittautui hyvin onnistuneeksi.

Kuultuani pääsystäni DTU:hun opiskelemaan aloin hakea apurahoja. Nordtek apurahan lisäksi sain tukea Maa- ja Vesitekniikan tuki ry:ltä, Aalto -yliopiston vesilaboratorion rahastosta sekä Suomen rakennusinsinööriliitolta.

Onnistuimme kolmen muun suomalaisen vaihtarin kanssa saamaan vuokralle  asunnon läheltä Kööpenhaminan keskustaa. Asunto vuokrattiin eräältä suomalaiselta naiselta todella mukavaan opiskelijahintaan. Saimme asunnon käyttöömme elokuun lopussa, jolloin tutustumisviikko yliopistolla alkoi. Koska DTU sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta, oli päivittäiselle koulumatkalle varattava tarpeeksi aikaa. Silti asuminen keskustan liepeillä kannatti ehdottomasti!

Tutustumisviikko oli järjestetty yliopiston puolesta todella hienosti. Kaikki vaihtarit jaettiin omiin tutorryhmiinsä, joilla oli omat oppaansa. Sain onnekseni todella mukavan ryhmän, josta muodostui vaihdon aikana hyvin läheinen. Tutustumisviikolla jokaiselle päivälle oli varattu yhteistä tekemistä; tutustumisleikkejä, suunnistusta DTU:n kampuksella, Kööpenhamina päivä sisältäen jokilaivaristeilyn, yhteisiä päivällisiä ja juhlia. Hauskanpidon lisäksi yliopisto järjesti luentoja, kuinka opiskella DTU:lla, opastusta kirjaston käyttöön ja lisäksi opiskelijajärjestöt kävivät kertomassa toiminnastaan. Kaiken kaikkiaan olin hyvin tyytyväinen tutustumisviikon järjestelyihin.

DTU:lla oli tarjota laaja kirjo kursseja ja maisteriohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.  Omista kursseistani kaikki muut paitsi yksi olivat hyvin järjestettyjä ja henkilökunta vaikutti motivoituneelta opetukseen. Luennoitsijoille oli luontevaa käyttää englantia opetuskielenä ja kursseilla oli monia tuntiassistentteja. Luennoimassa oli myös vierailevia luennoitsijoita.

Suoritin syksyn aikana 30 opintopistettä, mikä jälkeenpäin ajatellen tuntui olevan hieman liikaa. Kaksi kursseistani olivat 10 opintopisteen arvoisia ja erityisesti nämä kurssit vaativat paljon työtä. Valitsin kurssejani ympäristöosastolta. Jokaisella kurssilla osasuorituksena oli ryhmätyö. Onnekseni sain kaikki kurssit hyväksiluettua Aallossa sivuainemoduuliini.

DTU:lla toimii aktiivinen ESN DTU, joka järjestää vaihtareille monia kivoja tapahtumia, kuten retkiä tärkeimpiin tanskalaisiin nähtävyyskohteisiin, risteilyn välillä Tukholma - Tallinna sekä monia pienempiä juhlia yliopiston kampuksella.

Kokonaisuudessaan syksy Tanskassa oli oikein mukava ja täynnä uusia elämyksiä ja ystäviä. Joka puolella oli vaihtareita! Tanska on ehdottomasti mukava maa vaihtokohteeksi; turvallinen ja rento! Lisäksi DTU on yliopisto, josta jää käteen paljon opintojakin ajatellen.

Anni Voutilainen