Essi Auvinen - 2013: Ajou University, Etelä-Korea

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Essi Auvinen
Koulu
Tampereen teknillinen yliopisto
Matkakohde
Ajou University, Etelä-Korea
Aika
24.08.2012 - 15.12.2012
Vaihto-ohjelma
kahdenvälinen


Opiskelen Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikkaa. Päätökseni lähteä vaihtoon syyslukukaudeksi 2012 tapahtui viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Tämä toisaalta helpotti hakuprosessia, mutta myös rajasi kohdevaihtoehtoja. Olin aiemmin vaihtoon lähtöajatusta miettiessäni ajatellut lähteväni joko Keski-Eurooppaan tai Aasiaan ja kun kuulin, että Etelä-Korean Ajou yliopistossa oli vapaita paikkoja, päätös sinne lähdöstä oli helppo.

Etelä-Korea on Aasian maista luultavasti länsimaiselle helposti lähestyttävin, sillä vaikka maalla on oma vahva kulttuuriperintö, on se amerikkalaisesta vaikutuksesta johtuen yllättävän länsimainen. Opiskelukaupunkini Suwon on reilulla miljoonalla asukkaallaan Etelä-Korean kahdeksanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on mukavasti sijoittunut noin 30 km pääkaupunki Soulista etelään, joten yliopiston kampukselta oli nopea pääsy Souliin ja sen tarjoamiin palveluihin.

Ajou yliopisto oli mainio opinahjo, sillä luennoitsijat puhuivat pääsääntöisesti erinomaista englantia ja opetuksen taso oli hyvä. Ajou yliopisto on rankattu viimeisen 15 vuoden aikana aina 4-13 parhaan yliopiston joukkoon Korean noin 400 yliopistosta. 

Vaikka koulussa oli kursseilla läsnäolopakko, ei oppituntien lisäksi koulupäivän jälkeen jäänyt paljoa pakollista tehtävää, joten vapaa-ajalle jäi paljon aikaa. Vapaa-ajalla Koreassa ei todellakaan tullut tylsää ja tekemistä riitti. Vaihto-opiskelijoita oli niin paljon, että joka päivä joku oli tekemässä jotakin tai menemässä jonnekin ja mukaan oli aina helppo mennä.  Asuntolassa tekemistä ei ollut kovin paljon, joten aikaa tuli paljon vietettyä sen ulkopuolella. Kävimme miltei päivittäin isommalla tai pienemmällä porukalla syömässä illallista.  Tätä helpotti se, että ruuan ja juoman hintataso oli alhainen, joka sopi suomalaisen vaihto-opiskelijan budjetille hyvin.

Itse järjestetyn vapaa-ajan tekemisen lisäksi koulu järjesti monia retkiä, joista suurin osa osui viikonlopuille. Reissut olivat hyvin järkättyjä ja ne veivät meidät mielenkiintoisiin paikkoihin.  Mukaan kuului niin reissu tutustumaan Souliin kuin Korean historiaan keskittyvä matka keskelle Koreaa Geong-juun katsomaan kuninkaallisia hautoja ja temppeleitä.

Yhdenlukukauden aikana oppi valtavasti uusia asioita, etenkin toisista kulttuureista. Itse asuin kampuksella yliopiston asuntolassa ja jaoin huoneen kiinalaisen, etiopialaisen ja kamerunilaisen tytön kanssa. Muita vaihto-opiskelijoita oli myös ympäri maailmaa, joten erilaisiin kulttuureihin ja niiden tapoihin törmääminen oli väistämätöntä ja upea kokemus.

 Tampere 13.2.2013

 Essi Auvinen