Jarkko Okkonen - 2005: University of Waterloo, Kanada

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Jarkko Okkonen
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
University of Waterloo, Kanada
Aika
01.01.2005 - 01.05.2005
Vaihto-ohjelma


Sain mahdollisuuden jatkaa opintoja kevään 2005 Waterloon yliopistossa Kanadassa. Kevät Waterloossa kului tutkimuspainotteisesti ja varsinaisilla kursseilla en oikeastaan enää keväällä käynyt. Kursseja suoritin kaksi, joista toisen ns. auditoimalla jolloin minun piti tehdä harjoitustehtäviä mutta ei lopputenttiä. Toiseen kurssiin ei sitten edes tenttiä kuulunutkaan ainoastaan kolme työlästä harjoitustyötä. Kanadassa jatko-opiskelijat eivät yleensä kursseja tentikkään vaan kursseilla tehdään paljon harjoitustöitä, pidetään esitelmiä ja keskustellaan. Kevään aikana sain myös tarkennettua väitöstyöni aiheen ja ”polkaistua” sen hyvin käyntiin.
 
Kevät Kanadassa sujui lähes samaan tapaan kuin syksykin: opiskelin, tein tutkimusta ja hiukan matkustelin ympäriinsä. Waterloossa kevät poikkeaa sääolosuhteiltaan Suomen ja ennen kaikkea Oulun keväästä melko tavalla, johtuen sen eteläisestä sijainnista. Lämpimät kelit tulivat hiukan aikaisemmin, mikä oli mukavaa ja piristävää vaihtelua Suomen kylmään kevääseen. Tosin talvella Waterloossa pakkasmittari näytti välillä melko negatiivisia lukemia. Varsinkin jäätävä sade toi välillä mukanaan ikäviä yllätyksiä.    

Vaihtovuosi oli oikein mieluinen ja toistekin voisin Kanadaan matkustaa. Suosittelen Waterloon yliopistoa lämpimästi muillekin opiskelijoille. Vaikka Waterloo/Kitchenerin kaupunki ei varmasti kaikkein kauneimpia olekaan, niin sieltä on lyhyt matka esim. Torontoon ja Niagaran putouksille. Yliopistona Waterloon yliopisto on yksi parhaimmista yliopistoista Kanadassa ja se valittiinkin vuonna 2004 Kanadan parhaaksi ns. Comprehensive yliopistoksi.  

Kiitos saamastani apurahasta.
Jarkko Okkonen