Juuso Klemola - 2012: Bond University, Australia

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Juuso Klemola
Koulu
Matkakohde
Bond University, Australia
Aika
10.05.2010 - 05.09.2011
Vaihto-ohjelma


Lähdin Australian Bond Yliopistoon hankkimaan kansainvälisesti arvostettua business koulutusta, joka kasvattaa taitoja ja valmiuksia sekä uraa että elämää varten. Muita tärkeitä lisäkriteereitä/tavoitteita olivat kansainvälisen kontaktiverkoston luominen, vieraiden kulttuurien laajempi ymmärtäminen, uusien näkemyksien haaliminen, business englannin täydellinen hallitseminen ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden kattava ymmärtäminen. Nämä kaikki kriteerit ovat minulle tärkeitä pitkän tähtäimen uraa silmällä pitäen.

Australia on kohteena todella mielenkiintoinen ja avartava, mahdollisuuksia täynnä oleva maa, jonka avoin ja sosiaalinen kulttuuri on suomalaisesta näkökulmasta hyvin ihailtavaa. Käytännön asioiden hoito on usein helppoa ja vaivatonta, sekä ihmiset ovat vilpittömiä ja ystävällisiä. Bond University on useiden vertailuiden mukaan yksi Australian parhaimmista ja arvostetuimmista yliopistoista.

Opetuksen todella korkean laadun, pienien ryhmäkokojen, erinomaisten palveluiden ja tilojen käytettävyyden, kansainvälisen ilmapiirin sekä lahjakkaiden opiskelijoiden terveen kilpailuhengen luomat puitteet ovatkin varmasti eräitä syitä miksi tämä yksityinen ja suhteellisen pieni yliopisto on saavuttanut Australian parhaan yliopiston maineen etenkin opiskelijatyytyväisyyden, kokonaisvaltaisen opiskeluelämyksen, opiskelijoiden työllistymisen, ja opetuksen laadun mittareilla.

Henkilökohtaisten kokemusten jälkeen minun on hyvin helppo ylistää, kehua ja suositella Bond Yliopistoa kenelle tahansa. Opintokokemus Bond yliopistossa on ollut minulle erittäin mahtava, monipuolinen, ikimuistoinen ja arvokas kokemus, josta uskon olevan hyötyä koko loppuelämääni varten. Mm. lukuisat kansainväliset ystävät, täydellinen business englannin hallitseminen, laaja tietotaito, elämänkokemuksien varttuminen ja avartavien näkemyksien kartuttaminen ovat päällimmäisenä mielessä tästä kokemuksesta.

Haluan kiittää Maa- ja vesitekniikan tuki ry:tä tuesta tämän kokemuksen mahdollistamisessa.
Kiittäen,
Juuso Klemola