Marianne Keränen - 2014: National University of Singapore, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Marianne Keränen
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
National University of Singapore, Singapore
Aika
01.01.2014 - 31.05.2014
Vaihto-ohjelma


Opiskelen ympäristötekniikkaa Oulun yliopistossa ja kandivaiheen loppupuolella lähdin puoleksi vuodeksi vaihtoon Singaporeen. Vaihtokohde valikoitui monikulttuurisen antinsa ja keskeisen sijaintinsa vuoksi.

Singaporessa asuin yliopiston kampuksella soluasunnossa kolmen muun vaihto-opiskelijan kanssa. Kampus tarjosi uudet ja hienot tilat urheilupaikkoineen ja ravintoloineen – yliopiston alueelta löysi kaikki peruspalvelut. Matkustaminen niin kampuksen kuin kaupungin sisällä oli halpaa ja suhteellisen helppoa. Kampuksella kulkee ilmaisia bussilinjoja, jotka ovat päivisin melko täynnä kun suurin osa opiskelijoista haluaa välttää kävelyä kuumuudessa. Aina ensimmäiseen tai välttämättä seuraavaankaan bussiin ei mahtunut, joten kampuksen sisäiseen kulkemiseen piti varata hyvin aikaa.

Opiskelin kolme kurssia: Water Quality Engineering, Human Factors Engineering ja Religion, Society & Politics in SE Asia. Kurssit koostuivat muutaman kerran viikossa pidettävistä luennoista ja tutorial-tunneista. Kaikilla kursseilla oli paljon projekteja, esityksiä ja ryhmätöitä. Kurssien työmäärät vaihtelivat, mutta eivät olleet mitään ylitsepääsemätöntä. Kirjoja ei tarvinnut juurikaan hankkia ja yleensä vaadittu kirjallisuus löytyi googlettamistuokion jälkeen netistä. Opiskelutyyli Singaporessa oli melko erilaista kuin Suomessa; suurien kokonaisuuksien ymmärtämisen sijaan opettajat usein vaativat pienten yksityiskohtien muistamista ja tentissä tuli pystyä toistamaan kirjaa lähes sanasta sanaan. Paikalliset opiskelijat opiskelivatkin pari viikkoa ennen kokeita kuin hullut "hauki on kala, hauki on kala" -tyylillä kirjastossa kirjaimellisesti yötä päivää.

Kaiken kaikkiaan vaihto oli antoisa ja onnistunut. Pääsin kehittämään kielitaitoani ja kokemaan pienen osan Aasian monista kulttuureista yhdellä kertaa. Suosittelen vaihtoa kaikille sitä vähänkään harkitseville, sillä se on taloudellinen ja turvallinen tapa päästä hieman pintaa syvemmälle uuteen kulttuuriin. Haluankin kiittää Oulun yliopistoa ja Maa- ja vesitekniikan tuki ry:tä tuesta, jonka avulla pystyin toteuttamaan vaihtolukukauteni.

Oulu, 1.9.2014
Marianne Keränen