Olli Koskinen - 2014: Nanyang Technological University, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Olli Koskinen
Koulu
Aalto-yliopisto
Matkakohde
Nanyang Technological University, Singapore
Aika
13.01.2014 - 30.05.2014
Vaihto-ohjelma


Suoritin vaihto-opiskeluni Singaporessa Nanyang Technological University:ssä keväällä 2014. Päädyin hakemaan opiskelemaan Singaporeen sen erilaisuuden, hyvän sijainnin, menestyneiden koulujen sekä hyvien yhteyksien perusteella. Singapore on hyvä ponnistuslauta Kaakkois-Aasian tutkiskeluun.

Opintojeni pääaineena luen georakentamista, sivuaineena tuotantotaloutta. Suoritin Singaporessa kandivaiheen opintoja.
Singaporessa yleisesti korkeakouluopiskelu rajoittuu pelkkään kandivaiheeseen, jonka jälkeen suurin osa lopettaa opiskelunsa.
Opiskelu osoittautui hyvin samanlaiseksi erilaisista kulttuureista ja elintavoista riippumatta – eläminen on kyseisessä maassa hyvin kansainvälistä ja modernia kaikilla tahoilla. Maassa vaikuttaa vahvasti lähihistorian kiinalaiset ja malesialaiset kulttuuriperimät, mutta muutoin voidaan puhua täysin länsimaasta.

Matkasta jäi käteen paljon, oma mukavuusalue laajeni valtavasti puolen vuoden aikana. Vaihto-opiskelun kautta saa mahdollisuuden tutustua kautta maailman paikalle saapuneisiin muihin vaihto-opiskelijoihin, joista saa helposti elinikäisiä uusia ystäviä. Suosittelen vaihto-opiskelua kaikille yliopistoopiskelijoille sen tarjotessa hienon mahdollisuuden todelliseen irtiottoon ja unohtumattomaan elämänkokemukseen, josta on hyötyä tulevaisuudessa niin opiskelussa kuin työmaailmassa.

Kiitän Maa- ja vesitekniikan tuki ry:tä myöntämästään apurahasta vaihto-opiskeluuni. Tuki auttoi maksamaan pakollisia menoja, kuten asunnon vuokraa.