Outi Koivisto - 2002: Griffith University, Australia

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Outi Koivisto
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
Griffith University, Australia
Aika
05.02.2002 - 05.07.2002
Vaihto-ohjelma


Vietin vaihto-opiskelun merkeissä Australiassa yhden lukukauden keväällä 2002. Olin tuolloin kolmannen vuosikurssin Teollisuuden ympäristötekniikan opiskelija Oulun yliopistossa. Vaihto-yliopistoni oli Brisbanessa sijaitseva Griffith University.

Asuin yliopiston kampusalueella soluasunnossa, jonka jaoin viiden muun opiskelijan kanssa. Kyseessä oli sekasolu, jonka asukkeina olivat minun lisäkseni australialainen tyttö ja poika, hongkongilainen tyttö ja poika sekä yksi poika Zimbabwesta. Jokaisella oli oma huone, kun taas keittiö, kylpyhuone ja olohuone olivat yhteisessä käytössä. Kampusasuminen oli kätevää, koska alueelta löytyivät lähes kaikki peruspalvelut. Kämppikset taas pitivät huolen siitä, että kotielämä ei käynyt tylsäksi.

Suoritin viisi kurssia, joista neljä käsitteli ympäristötekniikkaa ja yksi Australian elämäntapaa ja historiaa. Kaikki kurssit kestivät koko lukukauden ajan. Arvostelu oli ennalta määrätty ja perustui kurssista riippuen harjoitustöihin, monivalintakokeisiin sekä suullisiin ja kirjallisiin tentteihin. Järjestelmä oli koulumaisempi verrattuna Suomen yliopisto-opetukseen. Toisaalta, opiskelijoilta vaadittiin omia ajatuksia ja luennoitsijan esittämät ajatukset tuli kyseenalaistaa.

Elämä kampuksella ja ylipäänsä koko Australiassa oli hyvin kansainvälistä. Noin 14 % kaikista kampuksen opiskelijoista oli ulkomaalaisia. Kansainvälisyys kävi ilmi kaikkialla, sekä luennoilla että vapaa-aikana.

Vapaa-aika kului matkustellen, kavereiden kanssa hengaillen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuen. Matkustelin useissa eri paikoissa. Muun muassa Sydney, Melbourne, kuuluisat hiekkasaaret, Suuret koralliriutat ja Cairnsin lähialue tulivat reissatessa tutuiksi. Niin tulivat tutuksi myös eräät Brisbanen clubeista. Ei todellakaan ollut ongelmia siinä, mihin vapaa-ajan käyttäisi.

Vaihto-opiskelu oli mahtava kokemus. Takataskuun jäi paitsi todistus kurssien suorittamisesta myös paljon hienoja elämyksiä ja uusien tuttavuuksien yhteystietoja. Kotisuomeen oli kuitenkin taas mukava palata viiden kuukauden poissaolon jälkeen