Roosa Hakkarainen - 2010: National University of Singapore, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Roosa Hakkarainen
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
National University of Singapore, Singapore
Aika
02.08.2010 - 04.12.2010
Vaihto-ohjelma


Opiskelen Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa ja pääaineenani on vesi- ja  geoympäristötekniikka. Aloitin opintoni syksyllä 2007. Kun kandinvaiheen opinnot alkoivat olla muutamia kursseja vaille suoritetut, tuntui ajankohta oikealta lähteä vaihtoon. Vaihto-opiskelu jossain vaiheessa opintoja oli ollut minulle aina itsestään selvä suunnitelma, samoin kuin lähteminen Eurooppaa kauemmas. Lukuisista mielenkiintoisista maista Singapore alkoi tuntua täydelliseltä vaihtokohteelta; turvallinen ja moderni, lämmin ja kansainvälinen, englannin kielinen maa keskellä Kaakkois-Aasiaa, jossa on jännä sekoitus länsimaalaista ja aasialaista kulttuuria sekä huippuyliopisto. Opiskelin National University of Singaporessa syyslukukauden 2.8.-4.12.2010.

Asuin Singaporessa yliopiston kampuksella. Olin onnekas koulun tarjottua minulle ilmastoidun huoneen Prince Georges Park -asuntolasta, jossa suuri osa vaihto-oppilaista majoittui. Kouluun oli lyhyt matka sekä lisäksi läheltä löytyivät urheilumahdollisuudet ja ruokalat. Suoritin lukukauden aikana kolme kurssia, joka oli vaihto-oppilailta vaadittu määrä kun paikalliset opiskelijat käyvät keskimäärin viidestä kuuteen kurssia. Kurssini olivat Solid And Hazardous Waste Management, Environmental Management Systems sekä Chinese 1. Kurssien suoritukseen kuului lopputenttien lisäksi välikokeita ja testejä, kotitehtäviä, ryhmätöitä sekä esitelmiä. Mielestäni tämä oli sopiva työmäärä vaihto-opiskelijalle. Mielenkiintoisinta oli työskennellä kansainvälisissä ryhmissä erilaisista kulttuureista tulevien opiskelijoiden kanssa sekä havaita ja oppia eroja työskentelytavoissa. Opiskeluun käytetään Singaporessa enemmän aikaa kuin Suomessa ja lisäksi kilpailu on kovempaa.

Singaporesta löytyi lukuisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja vaihto-oppilaan elämässä ei monia yksinäisiä koti-iltoja ehtinyt viettää. Lisäksi keskeinen sijainti sekä hyvät kulkuyhteydet mahdollistivat matkustelun muualle Kaakkois-Aasiaan aina opiskelukiireiden hellittäessä. Minkäänlaista kulttuurishokkia en vaihdon aikana kokenut ja ilmastoonkin oli helppo sopeutua Suomen poikkeavan kuumasta kesästä tullessa. Hintataso Singaporessa on aasialaisittain korkea ja esimerkiksi vuokra oli Suomen tasoa. Muutoin eläminen oli kuitenkin edullista, julkinen liikenne ja ruoka melko halpoja.

Vajaa puoli vuotta vaihdossa meni todella nopeasti ja aika tuntui loppuvan kesken. Mieleen jäivät pelkät positiiviset tuntemukset vaihto-kokemuksesta sekä uudesta kulttuurista. Uudet ystävät sekä huomattavasti parantunut englannin kielitaito ovat tärkeimmät vaihdosta jääneet asiat. Olen todella tyytyväinen valintaani lähteä Singaporeen sekä uskomattoman onnistuneeseen vaihtokokemukseen, joka ylitti kaikki odotukseni. Vaihto kasvatti avoimuutta, itsenäisyyttä, rohkeutta sekä opetti tutustumaan ja sopeutumaan erilaiseen kulttuuriin. Vaihto myös vahvisti haluani työskennellä tulevaisuudessa kansainvälisessä ilmapiirissä ja ulkomailla.

Oulussa 23. helmikuuta 2011

Kiittäen,
Roosa Hakkarainen