Susanna Ollila - 2008: Loughboough University, Iso-Britannia

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Susanna Ollila
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
Loughboough University, Iso-Britannia
Aika
04.02.2008 - 20.06.2008
Vaihto-ohjelma


Loughborough on 57600 asukkaan kaupunki. Kaupunki keskittyy Yliopistoon ja lomakausina kaupunki on melkein kuollut kun kaikki opiskelijat lähtevät käymään kotona. Lisäksi kaupungissa valmistetaan kirkonkelloja ja jonkun tarinan mukaan siellä onkin valmistettu maailman ensimmäinen kello. Keskellä keskustaa on myös patsas ”sukkamiehestä” ja jotkut paikalliset väittivät myös, että ensimmäinen sukkakin olisi tehty siellä.

Opiskelin Loughboroughn yliopistossa kevätlukukauden. Yliopisto on sijoitettu viidenneksi parhaaksi yliopistoksi Isossa-Britanniassa ja oli valittu opiskelijoiden viihtymisen kannalta parhaaksi yliopistoksi. Opiskelin siellä kemian tekniikan osastolla. Loughboroughn yliopisto on myös kuulu urheilijoistaan ja sieltä on valmistunut monia kuuluja urheilijoita.

Kurssit, joita paikalliset kävivät, vastasivat aika hyvin kursseja joita on tarjolla myös Oulun yliopistolla. Jälkeenpäin ajateltuna, minun olisi kannattanut ottaa kursseja myös rakennustekniikan puolelta, koska ne kurssit olisi täydentänyt tutkintoani hyvin. Suoritin vaihdossa viisi kurssia, joista neljä oli alan kursseja ja yksi kieli kurssi. Kursseilla oli vähemmän luentoja kuin Suomessa ja luentojen sijaan painotettiin itsenäistä opiskelua. Silti kurssit eivät ollut liian vaikeita vaan pääsin ne läpi hyvillä arvosanoilla. Luennoitsijat olivat mukavia, ja yleisesti luennoilla oli mukava tunnelma.

Yliopistolla oli lämmin vastaanotto kun saavuin sinne. Minut esiteltiin heti toisille samalla osastolla opiskeleville vaihto-oppilaille. Lisäksi samalla viikolla oli koko yliopiston vaihto-opiskelijoiden yhteinen info-tilaisuus. Lisäksi vaihto-opiskelijoille oli joka viikolla järjestetty pizzailta italialaisen perheen omistamassa baarissa. Toisiin vaihto-opiskelijoihin tutustuikin helposti ja nopeasti.

Matkustaminen Englannissa on helppoa. Loughborough sijaitsee keskellä Englannin maaseutua, parisataa kilometriä Lontoosta pohjoiseen. Loughboroughsta pääsi matkustamaan vaivattomasti viereisiin kaupunkeihin nopeasti ja Lontooseenkin kesti vain pari tuntia junalla. Lontoossa tulikin vierailtua neljä kertaa. Loughboroughn vieressä sijaitsevassa Nottinghamissa kävin myös kahdesti. Lisäksi lentäminen Nottinghamista Dubliniin oli halpaa, niinpä kävin sielläkin muutamaan otteeseen.

Hintataso Englannissa on Suomen luokkaa. Tosin asuminen on laatuun nähden kalliimpaa. Itse maksoin huoneesta talossa, jonka jaoin neljän muun tytön kanssa, 300 euroa kuukaudessa. Talossa oli yksi vessa ja suihku joka alkoi viimeisellä viikolla vuotaa katosta läpi huoneeseeni. Yleisesti Loughboroughn kokoisessa kaupungissa opiskelijat, jotka asuivat kampus alueen ulkopuolella, asuivat omakoti/rivitaloissa. Syy tähän on, että keskustassa ei oikeastaan ollut kerrostaloja kuin yhden korttelin verran.

Vastoinkäymisistä huolimatta kokemus oli mahtava. Sain puolessa vuodessa paljon uusia ystäviä ja opin myös vähän lisää itsestäni. Opin puhumaan englantia sujuvasti ja opin myös ammatillista sanastoa. Opin myös paljon toisista kulttuureista ja huomasin, ettei kaikki eurooppalaisetkaan ole samanlaisia.

Oulussa, 19.8.08

Susanna Ollila