Tuuli Saari - 2004: Asian Institute of Technology, Thaimaa

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Tuuli Saari
Koulu
Teknillinen korkeakoulu
Matkakohde
Asian Institute of Technology, Thaimaa
Aika
01.07.2003 - 31.12.2003
Vaihto-ohjelma


Opiskelin syyslukukauden 2003 Thaimaassa, Asian Institute of Technologyssa (AIT), joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Bangkokista pohjoiseen. Paikkaa piti hakea jo hyvissä ajoin, noin vuotta aikaisemmin, mutta tieto pääsystä tuli vasta seuraavana keväänä. Hakulomakkeiden lisäksi tarvittiin mm. lääkärintodistus, kielitodistus ja opintosuunnitelma. Koulun kursseista oli hieman vaikea saada tietoa, sillä lukukausien määrä oli juuri vaihdettu siellä kolmesta kahteen ja myös kurssit vaihtuivat. Valittavat kurssit selvisivätkin vasta paikanpäällä.

Koulu alkoi elokuun puolivälissä ja matkustin sinne pari päivää aikaisemmin. Helsingin konsulaatista sai helposti opiskelijaviisumin, joka oli voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Sen sai uusittua rahaa vastaan Bangkokissa, mutta itse koin helpommaksi käydä naapurimaan puolella. Koulu järjesti kaikille asunnot viihtyisällä kampuksella. Asuin aluksi standardihuoneessa, joka oli hyvin pieni, mutta siisti. Olin silti tyytyväinen, kun noin kuukautta myöhemmin pääsin soluasuntoon, jossa oli myös keittiö jääkaappeineen. Kumpikaan asunnoistani ei ollut kovin korkeatasoinen, ilmastointia ei ollut tms., mutta ne olivat silti ihan kotoisia. Torakoihin ja muihin ötököihinkin tottui nopeasti.

Opiskelin AIT:llä School of Environment, Resources and Developmentissa, mutta otin kurssini eri koulutusohjelmista ja yhden jopa eri osastolta (School of Civil Engineering). Vesitalouden opiskelun lisäksi otin sosiaalitieteisiin liittyviä kursseja, jotka olivat hyvin mielenkiintoisia. AIT:n opiskelijat (ja opettajat) ovat kotoisin eri puolilta Aasiaa ja lisäksi on vaihto-oppilaita pääosin Euroopasta. Lähes kaikki muut vaihto-oppilaat opiskelivat School of Managementissa, joten olin yleensä ainoa länsimaalainen kursseillani. Se oli mielestäni hyvä, siten tuli tutustuttua paremmin aasialaisiin, sillä vapaa-ajalla tuli oltua enemmän muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Kurssien taso oli mielestäni kohtuullisen hyvä. Kotitehtäviä tuli varsin paljon ja luentoja saattoi myös olla kummallisina aikoina kuten perjantai-iltaisin ja lauantaiaamuisin. Luennoitsijani olivat kotoisin Intiasta, Japanista, Norjasta ja Nepalista ja aluksi eri aksenteilla puhutun englannin ymmärtäminen oli hieman hankalaa.

Vehreällä kampuksella oli uima-altaan lisäksi mm. tennis- ja sulkapallokenttiä, joten vapaa-ajan liikuntamahdollisuudet olivat hyvät. Lisäksi lähellä oli iso ostoskeskus, jossa kävimme välillä elokuvissa tai keilaamassa. Bangkokin liikenne on todella ruuhkaista ja matka bussilla kampukselta keskustaan kesti pahimmillaan jopa kolme tuntia. Toisaalta matkustus on edullista ja Thaimaassa on todella paljon upeita matkakohteita, paratiisirantoja, vuoristoa, viidakkoa ja temppeleitä, joten viikonloppuisin ja lukukauden loputtua tuli matkustettua melko paljon.

Kaiken kaikkiaan lukukausi AIT:ssä Thaimaassa oli mahtava kokemus, josta uskon olevan hyötyä myös tulevaisuudessa. Haluan kiittää Maa- ja vesitekniikan tuki ry:tä vaihto-opiskeluni mahdollistamisesta.

Tuuli Saari