Vuonna 2020 myönnettiin yli 4,1 miljoonaa euroa lahjoituksia ja apurahoja

Maa- ja vesitekniikan tuki myönsi vuonna 2020 yli 4,1 miljoonaa euroa apurahoja.

Kappalemääräisesti eniten tuettiin opinnäytetöitä (esim. diplomityö, väitöskirja). Euromääräisesti eniten tuettiin tutkimusta ja opetusta.

Suurin yksittäinen myönnetty summa oli 750 000 euron lahjoitus Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteiden koulutusalalle.

Vuoden tapahtumia olivat mm. MVTT:n tutustuminen Qvidjan tilaan ja BSAG:n Maaneuvo-hankkeeseen Paraisilla sekä Maankäyttö ja vesitalouden hallinta muuttuvassa ympäristössä -webinaari, jota olimme mukana järjestämässä. Korona muutti seminaarin webinaariksi, mutta lopputulos oli toimiva ja yleisö pystyi helposti seuraamaan vaikka vain yhden esityksen.

Vesitalous-lehden 60-vuotisjuhlanumero oli hieno kooste uutta ja vanhaa ja etenkin kooste Suomen vesivarojen hallinnan vastuista ja työnjaosta (sivut 40 ja 41) sai paljon kehuja. Tästä kiitos juttujen tekijöille sekä lehden koonneelle Maija Takalle.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2021!