SMEAR-agri -mittausaseman avajaiset 24.9.2021

Maa- ja vesitekniikan tuki kävi tutustumassa SMEAR-agri -mittausasemaan Viikissä. Mittausaseman avajaisia vietettiin perjantaina 24.9. ja pääsimme paikalle näkemään minkälaisilla laitteilla pellosta mitataan mm. hiilensidontaa, kasvihuonekaasujen päästöjä sekä valumavesien mukana kulkevien ravinteiden huuhtoutumista.

Asema mahdollistaa jatkuvatoimiset ympärivuotiset mittaukset peltomaan ympäristövaikutuksista.

Maa- ja vesitekniikan tuki ry teki viime vuonna Helsingin yliopistolle lahjoituksen, jonka yliopisto käytti aseman perustamiseen. Asemaa ovat olleet tukemassa myös Suomen Akatemia ja Weisell-säätiö sekä ensimmäisiä laitteilla tehtäviä tutkimuksia Vaikuttavuussäätiö.

Lue lisää Helsingin yliopiston omasta tiedotteesta täältä.

Mittausanturit esillä maaperässä ennen kuopan sulkemista
Mittausanturit esillä maaperässä ennen kuopan sulkemista