Vesitalous-lehti 1/2024 Metsätalouden vesiensuojelu

Uusimmassa Vesitalous-lehden numerossa esitellään ratkaisuja suometsien ilmasto- ja vesistövaikutusten hallintaan. "Vesistökuormituksen vähentäminen edellyttää ensisijaisesti turpeen maatumista ja kuormituksen syntyä ennalta ehkäisevien toimintatapojen soveltamista", kirjoittavat kokoajat, Antti Leinonen (erityisasiantuntija maa- ja metsätalousministeriöstä) sekä Laura Härkönen (erikoistutkija Suomen ympäristökeskuksesta) numeron pääkirjoituksessa.

Teema-artikkeleissa käsitellään mm. vesistökuormituksen vähentämistä matalammalla ojasyvyydellä, esitellään koko Suomen kattavaa vesistökuormituksen seurantaverkkoa sekä vapaasti ladattavia paikkatietoaineistoja hyödyntävää KUNNOS-työkalua.

Tässäkin lehdessä on toki myös teeman ulkopuolisia artikkeleita. Vuokko Laukka ja Suvi Lehtoranta kirjoittavat vesihuollon elinkaaren aikaisista kasvihuonekaasupäästöistä, jotka eivät vielä vastaa hiilineutraaliutta ja lisäkeinoja tarvitaan. Lisäksi on artikkeli happamien sulfaattimaiden hydrologian simuloinnista sekä ajankohtaisia asioita.

Avoimet kirjoittajakutsut numeroihin 5/2024 ja 6/2024 (Vesialan lainsäädäntö ja Valuma-aluelähtöinen vesienhallinta) löytyvät Vesitalouden omilta sivuilta https://vesitalous.fi/ . Sivuilla myös mainos Vesitalouden tarjouksesta ePress-palvelussa. Kannattaa hyödyntää ennen helmikuun loppua!