Hannu Pensasmäki - 2017: Memorial University of Newfoundlan, Kanada

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Hannu Pensasmäki
Koulu
Aalto-yliopisto
Matkakohde
Memorial University of Newfoundlan, Kanada
Aika
04.01.2017 - 20.04.2017
Vaihto-ohjelma


Vaihdon matkakertomus

Kanada valikoitui vaihtokohteekseni, koska en ole ennen käynyt Amerikassa. Halusin nähdä opiskelun erilaisia puolia länsimaissa verrattuna Suomeen. Pääasiallisena tavoitteenani oli parantaa englannin kielen taitoani, sillä omat maisterivaiheen opintoni suoritetaan Suomessakin englannin kielellä. Tavoitteena oli tietenkin myös suorittaa opiskeluuni sisällytettäviä kursseja, jotka tarkastelevat asioita hieman eri näkökulmasta. Energiatekniikan opiskelijana olikin mielenkiintoista huomata, kuinka eri tavalla Kanadassa suhtaudutaan energianlähteisiin esim. Kanadassa öljy tärkeä, kun taas Suomessa hiili. Myöskin ympäristöasiat ja kierrätys eivät ole ainakaan vaihtokohteessani samalla tasolla kuin Suomessa. Yksi merkittävimmistä eroista oli huomata kuinka paljon enemmän professorit tuovat Kanadassa omia näkökulmiaan ja mielipiteitään opetukseen. Suomessa opetus yleisesti tapahtuu puhtaasti faktojen ja informaation pohjalta, mistä jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä.

Tavoitteeni kielitaidosta täyttyi, sillä opin puhumaan englantia huomattavasti sujuvammin jännittämättä yhtä paljon kuin ennen. Tästä syystä uskoisin saavani tulevista opinnoistani paljon enemmän irti. Sain myös laaja-alaisempaa opetusta, sillä valitsin kurssini tuomaan jotain erilaista omiin opintoihini. Jätevedenkäsittely ja saasteiden ennalta ehkäisy eivät varsinaisesti suoraan kuulu opiskeltavaan alaani, mutta toimivat loistavasti lisätietona.

St. John’s kaupunkina oli jokseenkin pieni paikka, joka tuskin kuvastaa koko Kanadaa eri osa-alueilla. Olin kuitenkin tyytyväinen, että pääsin näkemään juuri tämän puolen. Pohjois-Amerikan vanhin kaupunki tarjosi historiasta kiinnostuneelle ihmiselle paljon nähtävyyksien ja museoiden kautta. Puhumattakaan ympäröivästä jylhästä luonnosta meren äärellä. Kaiken kaikkiaan pitäisin vaihto-opiskeluani onnistuneena kokonaisuutena.

Helsingissä 26.6.2017 

Hannu Pensasmäki