Henry Pått - 2018: National University of Singapore, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Henry Pått
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
National University of Singapore, Singapore
Aika
04.01.2018 - 15.05.2018
Vaihto-ohjelma


Opiskelen Oulun yliopistossa rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa ja jo fuksivuodesta lähtien halusin lähteä vaihtoon. Halusin lähteä Eurooppaa kauemmas vaihtoon ja kaukokohteista Singaporen kansallinen yliopisto osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi sen hyvän maineen, ja sen tarjoamien rakennus- ja yhdyskuntatekniikan kurssien vuoksi. Singapore on myös turvallisin maa Aasiassa ja siellä englanti on virallinen kieli.

Ainoa huolenaihe Singaporesta ennen vaihtoa oli rahan riittäminen, mikä osoittautui turhaksi kampuksen halpojen ruokien takia, jotka olivat samaa hintatasoa opiskelijaruokien kanssa Suomessa. Kampuksella asuminen oli myös saman hintaista, kun Suomen opiskelija-asunnoissa. Singaporen kansallinen yliopisto tarjosi mahtavat puitteet opiskelijalle, oli ilmaiset bussilinjat, kauppoja, ravintoloita, uima-altaita, saleja, tenniskenttiä, elokuvateatteri ynnä muita. 

Opiskelu sujui Singaporessa hyvin, eikä se ollut niin vaativaa, kun oletin. Suoritin 32 opintopisteen edestä kursseja: Geotechnical Engineering, Offshore Foundations, M&E Engineering ja Design and Construction, joissa kaikissa oli harjoitustyö seminaareineen ja tentti. Kurssit olivat sisällöltään hyviä ja pyrinkin valitsemaan kursseja mitä ei ole tarjolla Oulun yliopistossa. Tiesin aasialaisten ottavan opiskelun vakavasti, mutta todellisuus yllätti silti. Paikallisia saattoi nähdä istuvan 15 tuntia saman pöydän ääressä opiskelemassa tenttiin, vaikka tenttiviikko oli monen viikon päästä. 

Vaihto-opiskelu opetti paljon itsenäisyyttä ja vastuun ottamista, lisäksi englannin puhuminen luonnistui tietenkin vaihdon päätyttyä paremmin. Opin paljon aasialaisesta kulttuurista ja sitä myöten arvostamaan eri ihmisiä ja uskontoja uudella tavalla. 

Kiitos apurahanne, sain maksettua kolmen kuukauden vuokran kampukselta. Apurahan, halvan ruoan ja erittäin halpojen lentojen vuoksi rahaa jäi myös jonkun verran matkustamiseen viikonloppuina. 

Kiitos vielä Maa- ja vesitekniikan tuki ry:lle vaihto-opintojeni tukemisesta.