Kirsikka Kiviranta - 2017: Montana State University, Yhdysvallat

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Kirsikka Kiviranta
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
Montana State University, Yhdysvallat
Aika
22.08.2016 - 17.12.2016
Vaihto-ohjelma


Opiskelen Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa ja päätin opintojeni puolessa välissä hakea vaihtoon Montana State Universityyn Yhdysvaltoihin. Kohdeyliopisto valikoitui englannin kielen, mielenkiintoisten kurssivaihtoehtojen, sekä alueen upean luonnon perusteella. Vaihtoon hakeminen tapahtui Oulun yliopiston kahdenvälisten kohteiden vaihto-ohjelman kautta.

Montana State University sijaitsee vuorten ympäröimässä Bozemanissa, Oulua pienemmässä opiskelijakaupungissa. Yliopisto on etenkin ulkoilmaihmisten suosiossa, sillä alueella sijaitsee runsaasti koskematonta luontoa ja kauniita kansallispuistoja löytyy jo parin tunnin ajomatkan päästä. Yliopiston kurssitarjonta on laaja, ja vapaa-ajantoimintaa on kattavasti tarjolla, etenkin upeiden liikuntamahdollisuuksien muodossa. Asuin yliopiston asuntolassa, kuten suurin osa vaihto-oppilaista. Kampusalueella asuville opiskelijoille oli järjestetty ruokailu yliopiston puolesta alueen kolmessa eri ruokalassa.

Kävin vaihdon aikana neljä kurssia, jotka vastasivat 24 opintopistettä. Kurssit kestivät koko lukukauden. Opiskelu muistuttaa hyvin paljon lukiomuotoista opiskelua: kursseilla on läsnäolopakko ja kotiläksyt, esseet, ryhmätyöt ja esitelmät ovat arkipäivää. Kursseilla painotettiin enemmän jatkuvaa arviointia, jolloin työmäärä kurssien aikana tuntui suurelta. Toisaalta kuitenkin koen, että opin kurssien asiat perusteellisesti.

Vaihto-opiskelemaan lähteminen oli yksi opintojeni parhaimmista päätöksistä. Englannin kielen taitoni vahvistui huomaamatta ja kokemus avarsi näkemystäni niin opiskelusta kuin elämästäkin. Se, että saa arjen rullaamaan vieraassa maassa tuo lisää tietynlaista itsevarmuutta ja rohkeutta. Paikalliset ihmiset ovat mukavia ja kohteliaita sekä kohdemaan kulttuuriin sopeutuminen on helppoa. Suosittelen vaihtoon lähtemistä lämpimästi kaikille!

Oulussa 31.1.2017

Kirsikka Kiviranta