Märt Vesinurm - 2019: Nanyang Technological University, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Märt Vesinurm
Koulu
Aalto-yliopisto
Matkakohde
Nanyang Technological University, Singapore
Aika
01.08.2018 - 14.12.2018
Vaihto-ohjelma


Vietin vaihto-opinto lukukauden Singaporessa Nanyang Technologocial Universityssä. Yliopisto sijaitsee itäisessä Singaporessa hieman etäällä kaupungin keskustasta, mutta silti Singaporelle tutunomaisesti kaikki oli lähellä.

Vaihto-opinnot olivat aina olleet tavoitteenani, sillä kansainvälisyys on aina kiinnostanut minua ja halusin myös monipuolistaa tutkintoani kursseilla ja kokemuksillla, joita ei Aallossa minulle pystyttäisi tarjoamaan. Singaporeen päädyin hakemaan, koska olin kuullut NTUsta, sen opintotarjonnasta sekä yleisesti Singaporesta hyvää palautetta kanssaopiskelijoilta.

Yliopiston opintotarjonta oli monipulista ja melko hyvää. Ongelmaksi muodostuikin lähinnä se, että loppuvaiheen kandiopiskelijalle (minulle) mielenkiinoisimman kurssit olivat luokiteltu maisterikursseiksi, joihin ei vaihto-opiskelijana ei päässyt ilman erittäin painavaa syytä. Singaporessa opiskelin julkishallintoa eri näkökulmista. Kurssit kattoivat laajasti eri yhteiskunnallisia näkökulmia, keskittyen erityisesti julkisiin organisaatioihin ja palveluihin ja näitä tukevaan infrastruktuuriin. Kurssit olivat mielenkiintoisia ja tukivat opintojani hyvin. Eräästä kurssista sain kuitenkin hylätyn professorin mielivaltaisen päätöksen takia ja tästäkysyessäni hän ohjasi minut yliopiston maksulliseen valituspalveluun. Hylätyn syy jäilopulta mysteeriksi.

Singaporen yksi suurin etu on sijainti, sillä halpoja reissuja ympäri kaakkois-Aasiaa kertyi vaihdon aikana paljon. Upeita kokemuksia keräsin useista paikoista ympäri Malesiaa, Myanmarista, Indonesiasta sekä lopulta Australiasta, nämä reissut tukivat sopivat yllättävän hyvin vaihto-opintojen sekaan ja veivät kokemuksen täysin uudelle tasolle.

Vaihdossa opin, ettei minusta ole jakamaan huonetta tuntemattoman ihmisen kanssa puolen vuoden verran. Se kuluttaa paljon energiaa ja pieni investointi omaanyksityisyyteen olisi varmaan kannattavaa. Yleisesti vaihdossa tutustuin laajalti erilaisiin ihmisiin, kuitenkin niin, että paikallisiin tutustuminen jäi vähemmälle. Onneksi kuitenkintutustuin tiiviisti toisiin vaihto-opiskelijoihin ja olenkin jo ehtiny tavata uusia ystäviäni useasti vaihdosta palaamisen jälkeenkin.

Kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen omaan vaihtokokemukseeni ja voin lämpimästi suositella Singaporea kohteena myös muille. NTUn yhtenä miinuspuolena on suhteellisenpitkä etäisyys keskustasta ja ainakin Otaniemestä kotoisin oleva teekkari tuntee olonsavarmasti kotoisaksi. Lisäksi Singapore on loistava kohde Aasialaisiin kulttuureihin tutustumista varten ja kokemus myös tietty itsessään. Jos yhden vinkin voisin menneisyyden itselleni antaa, sanoisin, että kurssit kannattaa pakata tiiviimmin ja jättää arabian perusteet pois opinnoista.

Loppujen lopuksi vaikka vaihdossa oli paljon uutta, jännittävää ja ahdistavaakin, en vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta. Ystävät, joita sain kulkevat mukana varamsti läpi elämän, kokemukset ja kömmähdykset, joista voin kertoa tuttavilleni, kokemukset toisella puolella maailmaa elämisestä ja ymmärrys siitä mitä on olla vaihto-opiskelija. Kaikki nämä tekivät vaihdosta kultaakin arvokkaampaa ja voin samaa kokemusta suositella kenelle tahansa.