Meri Suksi - 2020: Delft University of Technology, Hollanti

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Meri Suksi
Koulu
Tampereen yliopisto
Matkakohde
Delft University of Technology, Hollanti
Aika
01.09.2019 - 31.01.2020
Vaihto-ohjelma

Olin jo kauan sitten päättänyt, että lähden vaihtoon, mutta en ollut koskaan päättänyt kohdetta. Lopulta päädyin valitsemaan hakumaaksi Alankomaat ja kohdeyliopistoksi TU Delftin. Alankomaat valitsin sen takia, että olen aina pitänyt kyseisestä maasta ja sen lähellä oli monia muita maita, joissa en ollut vielä kauheasti reissaillut. Valitsin TU Delftin, koska se on sijainniltaan lähellä kaikkia isoja kaupunkeja ja kyseistä yliopistoa pidetään huippuyliopistona. Olin myös tutkinut kurssimahdollisuuksia ja tullut siihen tulokseen, että TU Delftissä olisi parhaimmat opiskelumahdollisuudet. Opiskelumahdollisuudet vaikuttivat myös siihen, että päädyinkin opiskelemaan meritekniikan sivuaineen vaihdossa, vaikka alkuperäinen vaihtosuunnitelma oli vaan lukea joitain hyödyllisiä kursseja. Halusin lukea meritekniikkaa osittain sen takia, koska meriteollisuus on kasvava teollisuudenala, mutta siellä ei ole vielä niin paljoa ympäristömääräyksiä kuin maapuolella. Tämän takia kyseisellä alalla on hyvin paljon kehitettävää päästöissä ja ympäristön suojelemisessa. 

VAIHTOKURSSIT: Design of Complex Specials, kurssi käsitteli monimutkaisten alusten suunnitteluperiaatteita. Kurssilla esiteltiin erilaisia suunnittelutyökaluja, kuten AFP, QFD ja PSO. Kurssilla tehtävän harjoitustyön tarkoituksena oli suunnitella sukellusvene ihan alusta asti. Sukellusveneen suunnittelussa auttoivat erilliset luennot, joissa esiteltiin sukellusveneen toimintaperiaatteita ja komponentteja ja luentoja piti muun muassa armeijan henkilökunta. Tämä kurssi oli hyvin mielenkiintoinen, mutta myös vaativa. Introduction to Ship and Offshore Hydromechanics, kurssilla käytiin läpi hydromekaniikkaa alusten näkökulmasta. Eli kuinka kelluvuus ja esimerkiksi aaltojen toiminta vaikuttaa mitoitukseen ja laskentaan.  Kurssilla oppi hyvin perusyhtälöt, jotka tukivat muita Offshore-kursseja. Introduction to Offshore Engineering, kurssilla esiteltiin kokonaisuudessaan meritekniikkaa. Käytiin läpi tarkasti, että millaisia rakennelmia tehdään merelle ja millaisia energiantuotantomahdollisuuksia meriympäristö mahdollistaa. Kurssilla sai todella hyvän yleiskuvan meritekniikasta ja luennot olivat mielenkiintoisia. Bottom Founded Offshore Structures, kurssilla tutustuttiin syvällisemmin tietynlaisiin tukirakennelmiin, joita rakennetaan merelle. Tarkoituksena oli oppia mitoittamaan yksinkertaisia rakennelmia ja ymmärtämään, että miten meriympäristö eroaa maaympäristöstä. Kurssilla käytiin myös läpi tukirakennelmien elinkaari ja niiden käytöstä poistaminen. Kävin meritekniikan kurssien lisäksi pari energiatekniikan kurssia, jotka sisällytin pääaineeseeni (Energiatekniikka). Solar Energy, kurssi oli yleiskatsaus aurinkokennojen toimintaan ja komponentteihin. Energy Efficiency, kurssi käsitteli energiatehokkuutta. Pääajatuksena oli osoittaa, että kuinka laaja käsite on energiatehokkuus ja millä kaikilla tavoin siihen voi vaikuttaa. Esimerkkinä toimi rakennusten energiatehokkuus, mutta muitakin näkökulmia käytiin läpi. 

Opiskelujen lisäksi tutustuin paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Aloitin myös hollantilaisen urheilulajin nimeltään survival run, joka oli puolimaratonin ja estejuoksun sekoitus. Kaveriporukkani koostui pääasiassa paikallisista, niin pääsin reissaamaan ympäri Alankomaita ja opin paljon kulttuurista. Vapaa-aikani kuluikin pääasiassa urheilukerhon tapahtumissa ja treeneissä. Koen, että opin kursseilla paljon asioita ja onnistuin laajentamaan osaamistani. Opin pääasiassa mitoittamista, suunnittelua ja kasvatin tietämystä meritekniikasta. Tämän lisäksi löysin asioita, joiden parissa olisi mielenkiintoista työskennellä, kuten offshore-energia. Koen, että vaihto oli erinomainen kokemus ja olen onnekas, että kerkesin kokea sen. 

Tampereella, 9.12.2020