Nina Keränen - 2020: National University of Singapore, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Nina Keränen
Koulu
Oulun yliopisto
Matkakohde
National University of Singapore, Singapore
Aika
05.08.2019 - 07.12.2019
Vaihto-ohjelma


Minulle oli alusta asti selvää, että haluan lähteä ensisijaisesti Aasiaan vaihtoon. Pyörittelin muutamia eri vaihtoehtoja, kunnes lopulta päädyin Singaporeen. Ajattelin, että Singapore olisi englanninkielisenä maana hyvä kohde, jossa pääsisin kehittämään omaa kielitaitoani. Lisäksi NUS on arvostettu ja laadukas yliopisto sekä sieltä löytyi monia mielenkiintoisia kursseja.

Kävin syksyn aikana neljä kurssia; Chinese 1, Soil Mechanics, Process Safety, Health and Environment sekä Sustainable Urban Water Technologies. Kurssit olivat aika samanlaisia kuin Suomessakin; niihin kuului luentoja, harjoituksia sekä joihinkin kursseihin laboratoriotöitä. Lisäksi osalla kursseista tehtiin pari ryhmätyötä. Kaikilla kursseilla oli loppukoe tenttiviikolla ja sen lisäksi kiinan ja vesitekniikan kursseilla oli molemmissa kaksi pientä välikoetta. Opintojen haastavuus oli samaa luokkaa Suomen opintojen kanssa, mutta tenttitilanteissa tuli itselle aina vähän kiire. Varsinkin loppukokeissa oli suhteellisen vähän aikaa verrattuna kysymysten määrään, eikä siellä auttanut jäädä jumittamaan, jos oli jotain epäselvää. Kielikurssia lukuun ottamatta kaikki kurssini olivat ”open book” tentillä, eli mukana sai olla kaikki materiaali mitä vain jaksoi kantaa mukanaan. 

Vaihdon ajan asuin kampuksella UTown Residencessä, jossa minulla oli oma huone neljän hengen solussa. Asunto oli suhteellisen siisti ja onnekseni minulle osui myös mukavat kämppikset, jotka myös olivat vaihtareita. Asunnossa ei ollut mitään ylimääräistä ja esimerkiksi kokkaaminen oli käytännössä mahdotonta, koska keittiössä oli vain mikro. Onneksi UTownissa on useampi ravintola ja ruoka niissä kohtuuhintaista, suunnilleen samaa hintaluokkaa kuin opiskelijaruoka Suomessa. UTownista löytyy myös muun muassa pari kauppaa ja uima-allas. Kampusalueella pääsee helposti liikkumaan ilmaisilla busseilla ja esimerkiksi metroasemalle on noin 15 minuutin bussimatka. 

Liikkuminen Singaporessa oli erittäin helppoa ja, ainakin Ouluun verrattuna, halpaa. Busseja ja metroja liikkui tiheästi ja niiden käyttö oli selkeää. Singaporesta oli myös helppo lähteä reissaamaan ja lentoja sai välillä todella halvalla. Lisäksi esimerkiksi Malesiaan pääsi bussilla ja lähimmille Indonesian saarille veneellä. Itse tein useamman reissun lukukauden aikana ja tenttien jälkeen matkustelin vielä hetken ennen Suomeen paluuta. 

Maana Singapore on aika erilainen verrattuna Suomeen. Isoin totuttelu oli ilmastoon; koko syksyn oli tasaisesti +30 ympäri vuorokauden. Lisäksi ilma oli todella kostea ja syyskuusta eteenpäin satoi ja ukkosti lähes päivittäin. Suurimman osan ajasta olotila oli siis vähintäänkin tukala, varsinkin yöaikaan, kun asunnossamme ei ollut ilmastointia. Ruoka Singaporessa on hyvää ja esimerkiksi koulun ruokaloista löytyi kaikille jotain; oli muun muassa thaimaalaista, taiwanilaista, korealaista, intialaista ja löytyipä sieltä länsimaalaistakin ruokaa. Muihin Aasian maihin verrattuna Singapore on erittäin siisti ja esimerkiksi liikennekulttuuri on paljon turvallisempi.

Kaiken kaikkiaan vaihtoni Singaporessa oli oikein onnistunut. Englannin kieli kehittyi paljon ja ennen kaikkea sain rohkeutta käyttää sitä. Matkustelu oli yksi kohokohdista, kun pääsi reissaamaan ympäri Aasiaa ja näkemään erilaisia paikkoja ja kulttuureja. Singapore on siisti ja turvallinen kaupunki, jossa on itsessään jo paljon näkemistä ja kokemista. Voin ehdottomasti suositella vaihto-opiskelua kaikille ja Singapore on siihen loistava vaihtoehto.