Oskari Hellman - 2019: Nanyang Technological University, Singapore

Matkakertomuksen tiedot

Opiskelija
Oskari Hellman
Koulu
Aalto-yliopisto
Matkakohde
Nanyang Technological University, Singapore
Aika
07.01.2019 - 31.05.2019
Vaihto-ohjelma


Valitessani vaihtokohdetta kriteereinäni olivat englannin kieli, lämmin ilmasto ja hyvät matkustelu mahdollisuudet. Singapore valikoitui parhaimmaksi kohteeksi kriteereihini nähden ja olen todella onnellinen, että valitsin vaihtokohteekseni juuri Singaporen. Singapore on kulttuuriltaan länsimaalainen, mutta sieltä löytyy myös Aasian kulttuureja, jonka mukaan sitä kutsutaan kulttuurien sulatusuuniksi. Singaporen yliopistot ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja. Päädyin lopulta NTU:hun (Nanyang Technological University), joka on palkittu maailman parhaana nuorena yliopistona.

Singaporen opetus oli samankaltaista kuin Suomessa. Kurssit koostuivat luennoista, laskuharjoituksista, ryhmätöistä ja tenteistä. Singaporessa on tapana pitää useita välitenttejä kursseista lukukauden aikana, joka eroaa Suomen tyylistä. Usein tenteissä kysyttiin todella pikkutarkkoja asioita eikä niinkään suuria kokonaisuuksia kuin Suomessa. Kaikki luennot videoitiin Singaporessa. Näin luennon pystyi katsomaan myös jälkeenpäin uudestaan, jos ei päässyt paikalle. Työmäärä kurssien välillä eroaa suuresti. Itse opiskelin Singaporessa sekalaisesti kemiaa, ympäristötekniikkaa ja vesitekniikkaa. Suurin osa kursseistani koostui esseistä, kahdesta välitentistä ja lopputentistä. Pidin erityisesti Food Standard - In Food Production & Trade ja Climate & Climate Change kursseista, koska ne olivat mielenkiintoisia ja työmäärältään kohtuullisia.

Singapore on itsessään todella rauhallinen ja näkemisen arvoinen kaupunki. Infrastruktuuri on toimiva. Julkisella liikenteellä on halpa matkustella paikasta toiseen. Lähimmälle metroasemalle on matkaa kampukselta noin 15 minuuttia bussilla. Metrolla voi kulkea keskustaan tai jopa lentoasemalle. Huonona puolena metroliikenteessä on sen hitaus. Valtavien rakennusten lisäksi Singaporesta löytyy myös muun muassa Little India ja China town, jotka ovat ns. pieniä kaupunginosia isossa kaupungissa. Muita paikkoja, joissa suosittelen käymään Singaporessa, on Sentosan saari, Marina Bayn alueella ja Singaporen maailmankuuluissa eläintarhoissa.

Omasta vaihtojaksosta parhaiten mieleen jäi matkustelu lähellä oleviin maihin muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Itse suosittelen matkustamaan Filippiineille tai Thaimaahan, kun haluaa nauttia auringosta, lumoavista saarista ja kristallin kirkkaasta vedestä. Laos ja Kambodza valloittivat myös sydämeni ystävällisten ihmisten ansiosta. Ne olivat turistimäärältään rauhallisempia, josta itse pidin. Jos rakastaa taas kaupunkimatkustelua ja suurkaupunkien hälinää Kuola Lumpur Malesiassa ja Melbourne Australiassa ovat oivallisia matkakohteita.

Suosittelen Singaporea kaikille, jotka haluavat viettää ikimuistoisen opiskelijavaihdon lämpimässä, turvallisessa ja puhtaassa ympäristössä. Vaihdon aikana tutustuu lukuisiin uusiin ihmisiin, joista saattaa muodostua elinikäisiä ystäviä. Vaihdosta minulle jäi minulle tunne, että jos selviän näin kaukana kotoa yksin, selviän mistä vain elämän haasteista. Suosittelen kaikille vaihtoon lähtemistä erityisesti Singaporeen.